Branschövergripande initiativ för en kodex för säkrare speldesign

ativ från British Amusement Catering Trade Association (bacta), Bingo Association och Betting and Gaming Council (BGC) har slutfört Safer Game Design Code i ett försök att skydda de som är utsatta för spelproblem.

En av de viktigaste förändringarna som antagandet av koden kommer att medföra gäller de visuella och auditiva ”firanden” som spelmaskinerna ger ut efter jackpotvinster.

Nya versioner av landbaserade maskiner kommer inte längre att göra detta för vinster som är mindre än konsumentens ursprungliga insats.

Arbetet med koden påbörjades innan Covid-19-pandemin började, efter uppmaningar från Gambling Commission om att införa större åtgärder för att förhindra att konsumenter utvecklar spelproblem på grund av landbaserade spelautomater.

Utvecklingen av en kod för landbaserade spelmaskiner följer på förra årets publicering av en liknande utgåva för onlinespel.

Bacta VD John White sade: ”Det är en betydande prestation för hela branschen att nå en överenskommelse om ett så brett ämne. Trots detta var det en utmaning som måste mötas och vi har nu en kod som återigen visar branschens engagemang för socialt ansvarsfullt spelande på fritiden.

”Den läggs till en lång lista över branschinitiativ som har bidragit till att minska antalet problemspelare till den historiskt låga nivån 0,2 % av befolkningen.”

Bingo Associations VD Miles Baron sade: ”Bingo Association är glad över att stödja denna kod i samarbete med bacta och BGC, vilket visar på den landbaserade sektorns förmåga att gå samman när det behövs för att stärka protokollen för säkrare spelande.”

BGC:s verkställande direktör Wes Himes tillade: ”Vi välkomnar denna kod som ytterligare ett exempel på att branschen driver högre standarder för att ta itu med riskfrågorna, och vi kommer att fortsätta att införa ytterligare åtgärder baserade på bevis i vår kamp för att förebygga skador.”

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *